top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Retro weekendcake!

Weekend! Dan is het tijd om toch iets extra te doen in de keuken. Een cake is dan zo gemaakt, maar om hem wat op te pimpen kom je al ver met een leuke vorm!

Voor deze cake heb ik gekozen voor een tulband vorm. Ik weet het, beetje ouderwets misschien maar toch nog leuk om die eens af en toe uit de kast te halen.


Je cake lijkt dan ineens al wat 'sjieker' dan de gewone rechthoek vorm, toch?

En als topping kan je veel verschillende dingen gebruiken, vb poedersuiker, glazuur (eventueel met een smaakje vb citroen) of chocola. Indien gewenst kan je er dan nog sprinkles of zo op doen als je de cake wil gebruiken voor een verjaardagsfeestje of traktatie op school!


Dit is dan ook zo iets makkelijk en meestal heb je alle spullen wel in huis om deze te maken.
In deze versie heb ik gekozen voor eerst een donkere chocolade glazuur te doen en eens die koud is daarna melkchocolade er over te drizzelen... Zo krijg je ook een mooi effect.

Wat heb je nodig om deze cake te maken?

Vooreerst de vorm natuurlijk, maar andere vormen kunnen ook dus kies maar wat je in je kast hebt liggen...

Wat de ingrediënten betreft, dat zijn de klassiekers, boter, bloem, chocola in dit geval (ik heb een marmercake gemaakt)


Ingrediënten:

- 225 gr echte boter op kamertemperatuur

- 220gr fijne tafelsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 4 grote eieren

- 225 gr zelfrijzende bloem

- 2 tl bakpoeder (afgestreken)

- 1 1/2 tl cacao poeder

- 1 1/2 tl warm water


Voor het glazuur:

- 150 gr goede donkere chocola

- 2 EL warm water

- 100 gr boter

- 30 gr melkchocola


  1. Verwarm de oven voor op 180°. Vet de vorm in met boter en bloem of gebruik een bakspray en daarna met bloem bestuiven. Persoonlijk vind ik dit iets makkelijker als je een tulband vorm gebruikt.

  2. Doe alle ingrediënten voor de cake (behalve de cacao en het water) in een grote kom. Meng alles goed door elkaar zodat je een homogene massa verkrijgt. Verdeel dan enkele delen van je deeg rechtstreeks in de vorm maar laat plaats tussen elke 'blob' deeg. Doe dit voor ongeveer de helft van je deeg.

  3. Nu meng je eerst het cacaopoeder met het water tot dit goed gemengd is. Voeg dit dan toe aan de restant van je deeg. Verdeel dit daarna verder in je cakevorm om zo een gemarmerd deeg te creëeren. Indien gewenst kan je het deeg met een mes een klein beetje doorroeren om een iets meer gemengd deeg te krijgen in de vorm (dit is niet noodzakelijk).

  4. Zet hem in de oven voor ongeveer 40 min. tot hij goed gerezen is. De bovenkant moet een beetje terugveren als je er zachtjes in drukt. Laat hem dan nog even in de bakvorm zitten alvorens hem te verwijderen. Laat hem afkoelen op een rooster.

  5. Als de cake gekoeld is kan je de glazuur maken. Smelt de boter en de donkere chocola samen in een pannetje op een laag vuur of bain marie. Roer geregeld om zodat alles goed gemengd is. Giet dit daarna over de cake en laat dit koud worden. Dit kan even duren.

  6. Nadat de eerste laag chocola koud is geworden kan je deze afwerken met de melkchocolade. Laat deze zachtjes smelten au bain marie en drizzle dit over de andere chocola. Eventueel kan je er nog wat hagelslag op strooien. Laat uitharden en daarna is het genieten geblazen!

Smakelijk!!
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page