top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Christmas Rocky Roads

Ok, dit is de feestelijke versie van de rocky roads dat je in de winkel kan kopen. Origineel is dit een recept van Nigella Lawson dat ik jaren geleden in een van haar boeken heb ontdekt met een twist van mezelf. Ondertussen zijn de ingrediënten al wat makkelijker te vinden tegenwoordig maar toen nog niet vandaar de aanpassing. Maar ik moet je waarschuwen! Dit spul is gewoonweg goddelijk. Ik maak ze ook enkel klaar de periode rond Kerst om het wat speciaal te houden.
En het leukste van al? Er komt geen oven aan te pas! Je kan dit makkelijk met je kinderen maken, leuk om in de vakantie samen te doen!!!


Wat hebben we hiervoor nodig?

Ik gebruik hiervoor een brownie bakvorm, bekleed met bakpapier. Dit kan je op voorhand al klaarzetten, dan is dat al in orde.


Ingrediënten:

* 250 gr pure chocolade

* 150 gr melkchocolade

* 175 gr zachte boter

* 4 eetlepels maple Syrup

* 200 gr harde amaretti koekjes

* 125 gr mini marshmellows

* 150 gr gedroogde veenbessen

* 150 gr gepelde paranoten (of notenmengeling, ongezouten)

desgewenst poedersuiker en of eetbare glitter (om het extra feestelijk te maken)

1 Hak de chocola in stukjes en smelt samen met de boter en de maple syrup in een pan met dikke bodem of bain marie.


2 doe de koekjes in een zak en plet deze met een deegrol. Zorg voor een mengeling, dat je niet enkel kruimels hebt maar ook nog mooie stukjes koek!


3 Doe het hetzelfde met de noten of hak deze in stukken op een snijplank of gebruik een kleine mixer als je deze in huis hebt.


4 Zet de pan van het vuur als de chocola gesmolten is en meng er de koekjes, noten, veenbessen, marshmallows door. Neem dan je bakvorm bij de hand en doe het mengsel in de vorm.

Volledig glad ga je dit niet krijgen maar dat is net leuk.


5 Daarna gaat de vorm in de ijskast om stevig te worden. Na ongeveer 1 1/2 uur tot 2 uur moet het hard genoeg zijn om te kunnen snijden. Snij eerst in repen en daarna in blokjes. Deze moeten niet te groot zijn want het is nogal machtig, met een klein blokje kom je al ver in dit geval.


6 Voor ze op tafel komen kan je ze bestrooien met de poedersuiker, dit moet niet te lang op voorhand! En als je het extra feestelijk wil maken kan je de poedersuiker mengen met eetbaar glitter!!!


Je kan ze ook iets kleiner snijden en in zakjes verpakken, ideaal als cadeautje ipv een bloemetje als je ergens op bezoek gaat!!

Enjoy!!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page