top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Christmas Popsicle!!

Bijgewerkt op: 15 feb. 2021

Kerstmis... mijn favoriete tijd van het jaar. De lichtjes die overal voor sfeer en gezelligheid zorgen... Lekkere geuren in huis, niet alleen van koekjes en andere zoetigheden maar denk dat de meeste zich dan toch iets meer kunnen uitleven in de keuken met een lekkere menu. En dit begint al met het plannen, samenstellen, boodschappen doen enz...

En nu met Covid zal het er toch wat anders uitzien voor velen dan anders maar niettemin kunnen we toch een feestelijke menu op het tafel zetten. Misschien worden de gezelschapsspelletjes wel weer bovengehaald? Ideaal om wat minder 'scherm'-tijd en wat meer 'familie'-tijd te doen met kerst.


Aangezien velen toch enkel kerst en nieuw met het gezin gaan doorbrengen is het niet nodig om een overdreven dessert te hebben. Deze is iets dat je ruim op voorhand kan maken. En waarom niet samen met de kinderen? Hier kan niets fout gaan, en ze kunnen zich uitleven in het decoreren.


Je hebt wel deze mallen nodig en eventueel van die houten stokjes (van vb raket-ijsjes).


Ik maak dit meestal als ik cupcakes maak (recept op deze pagina) en met zo 2 cupcakes heb ik genoeg voor de 4 ijsjes vormpjes. De bedoeling is dat je de cakejes verkruimelt en mengt met creme au beurre om zo terug de consistentie van 'deeg' te creëeren, maar niet te nat.


Daarna is het de bedoeling dat je je vormpje een 'coat' geeft met chocola of candy melts.

Candy Melts kan je in de betere bakwinkel terug vinden in alle kleuren, of je kan witte chocola een kleurtje geven...

Bij het ijsje steek je je stokje even door het gaatje terwijl je coating nog aan het drogen is.


Leg je mallen even in de ijskast om zo je coating te laten drogen, dit gaat meestal wel snel.

Vervolgens vul je je mal met je deegmengsel. Daarna sluit je je mal af met de bovenlaag terug een laagje chocola of candymelt te doen. Laat dit dan terug drogen.


Daarna kan je nog extra decoratie aanbrengen met je chocola of je candymelts. Smelt nog wat extra (je kan er een beetje kokosolie aan toevoegen om het wat lopender te maken). Drizzel er dan wat over in de tegenovergestelde kleur en werk af met sprinkles en je hebt een leuk dessertje!

Smakelijk en fijne feestdagen!!

xxx

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page