top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Londen Cheesecake

Bijgewerkt op: 27 dec. 2020


Cheesecake... een van mijn favorieten!! Sinds ik deze cake jaren geleden voor de eerste keer maakte was ik meteen verkocht. De smaak, de textuur, de bodem... alles valt op zijn plaats in dit recept. Origineel is dit recept van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) maar ik heb het wat aangepast naar mijn eigen persoonlijke smaak!


Het lijkt moeilijk, maar geloof me. Dat is het niet. Enkel het waterbad in de oven kan je wat schrik geven maar dat is echt niet nodig...Hier is het recept!


150 gr Speculoos koekjes

75gr boter, gesmolten

600 gr roomkaas (ik gebruik Philadelphia)

150g fijne suiker

3 grote eieren + 3 eidooiers

1 1/2 EL vanille extract


voor de bovenlaag:

1,5dl zure room

1EL fijne kristalsuiker

1/2 tl vanille extractVerkruimel de koekjes in de foodprocessor (of in een zakje 'plat' kloppen met een deegrol) en meng met de gesmolten boter. Druk het mengsel met de onderkant van een glas plat in de springvorm en zet in de koelkast. Verwarm dan de oven op 180°.


Klop de roomkaas glas en klop er eerst de suiker door. Dan de eieren en als laatste de dooiers. Ten slotte voeg je de vanille toe. Zet daarna een ketel met water op.

Bekleed de buitenkant van je springvorm met extra dik aluminiumfolie en doe dit daarna nog een keer. Daarna zet je de vorm in een braadslee. Zo is de taart beschermd tegen het water wanneer deze met het waterbad de oven in gaat.

Giet daarna de roomkaasvulling in de springvorm. Dan voeg je water uit de ketel toe in de braadslee tot dit ongeveer aan de helft van de springvorm komt te staan. Zet daarna de braadslee heel voorzichtig in de oven. (of als het kan zet je eerst de braadslee in de oven met je vorm en voeg je daarna het water toe). Vul niet teveel water zodat je de braadslee nog kan tillen (ook als die uit de oven moet). Deze gaat dan voor 50min de oven in.

De taart moet gestold zijn, maar niet stijf aanvoelen. Eerder in het midden beetje lobbig... Als we de zure room erop doen, dan moet deze erop blijven liggen en er niet inzinken! Klop daarna de zure room met de suiker en de vanille los. Giet dit mengsel dan op de taart en bak nog 10min verder.

Haal na de baktijd de vorm heel voorzichtig uit de oven, opletten met het water!! Verwijder de aluminiumfolie en laat hem afkoelen. Als de taart is gekoeld zet je hem met vorm in de koelkast. Wanneer je een stuk wenst neem hem dan ong 20min vroeger uit de koelkast. Maak de vorm los en maak je mes nat in warm water voor aan te snijden. Persoonlijk vind ik de taart het lekkerst na een dag of 2 in de koelkast!


Voor 8 personen, springvorm van 20cm319 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page