top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Chocolate Sugar Cookie

Een chocolade koekje. Wie kan daar nu aan weerstaan? En als het dan achteraf nog gedecoreerd is dan is het helemaal hemels! Dit is toch het beste van 2 werelden ineen! Chocola in een koekje, kan het nog beter worden? Ik denk het niet...

Dit is niet zo een moeilijk recept tegenover een gewoon vanille koekje, alleen zitten er wat meer ingrediënten in natuurlijk!

Hoeveel koekjes je eruit kan halen hangt een beetje af van de grote van je koekjes. Dit is net zoals bij andere koekrecepten natuurlijk.


Uiteraard kan je kiezen of je vanille of chocola koekjes maakt, al kan het wel een basis vormen voor je eventuele decoratie. Hierboven heb ik herfst decoratie gemaakt, dit kon ook perfect met vanille koekjes gedaan zijn maar maak je vb een boom dan kan je beter chocola koekjes maken. Dan kan je ineens de koek zelf als stam gebruiken. Het is maar een idee...


Ingrediënten

227gr zachte boter

43 gr vegetable shortening type Crisco

300 gr fijne suiker

2 grote eieren (ong 100gr)

1 tl vanille

1 tl zout

3/4tl bakpoeder (+-3gr)

80gr ongezoete cacaopoeder

420gr bloem of 490gr afhankelijk of je je koekjes rusttijd geeft of niet.




Recept

* verwarm de oven voor op 190°

* Meng de boter 'fluffy' en voeg dan de suiker en de shortening toe. Laat alles goed mengen.

* Voeg daarna de eitjes toe, vanille, zout en bakpoeder mag er ook bij en meng goed.

* Vervolgens voeg je het cacao poeder toe tot deze zeer goed gemengd is. Je zal zien dat het reeds heerlijk ruikt en een zeer mooie donkere kleur heeft.

* Als laatste voeg je de bloem toe tot deze vanzelf een 'bal' vormt in je mixer en er geen deeg meer aan de kom hangt. Dan is je deeg klaar. Ga je je deeg direct uitrollen en koekjes uitsteken, gebruik dan 490gr. Ga je je deeg laten rusten in de ijskast gebruik dan 420gr bloem en maak je koekjes vb de dag erna.



Dit is een recept van een Amerikaanse cookier Lilaloa

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page