top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim Marin

Basic Vanille Cupcake

My all time favorite recept voor een simpele, goede cupcake!!! Met deze cupcake als basis te gebruiken kan je alle kanten uit. Deze blijven redelijk plat als ze gebakken zijn waardoor deze ideaal te gebruiken zijn om te decoreren. En met de smaak kan je variëren natuurlijk...


Op de cupcakes hierboven zit lekkere aardbei creme au beurre... Heel simpel om te maken maar dat is voor een ander receptje...


Het receptje voor de basis vanille cupcake is echt poepsimpel! Deze kan je perfect met kinderen maken. En misschien komen hun kleine handjes nog van pas bij het vullen van de vormpjes ;-)


Dit recept is voor 12 Cupcakes en het lijkt of je niet toekomt met je beslag. Je moet echt heel de kom leeg 'schrapen' om voldoende te hebben voor 12 stuks maar geloof me als ik zeg dat je voldoende hebt.


Benodigdheden:

125gr zelfrijzende bloem

125gr suiker

125gr boter

2 eitjes (ong 100gr)

2 EL melk

1/2 tl vanille extract
Recept

* Haal de boter op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

* Verwarm de oven voor op 170°. Als je de oven te warm zet dan gaan je cupcakes barsten, dat willen niet natuurlijk...

* Doe alles behalve de melk in een grote mengkom en mix met een handmixer (of laat de kids even mixen)

* Voeg als laatste de melk toe en mix nog even.

* Laat je kinderen de papieren vormpjes in de bakvorm zetten (of doe het zelf)

* Vul de vormpjes. Ik gebruik meestal een ouderwetse ijsschep (zo een bol met 'klik'-handvat). Zo een schep is voldoende voor een vormpje . Gebruik je een spuitzak of vul je met 2 soeplepels, dat gaat ook. Zorg er in elk geval voor dat je vormpje maximaal voor 2/3e gevuld is.

* Zet in de oven voor ong 15 à 20 minuutjes afhankelijk van je oven. Kijk na een kwartiertje of ze klaar zijn. Dit kan je doen door vb een tandenstoker in het cakeje te prikken. Als er niets aan het prikkertje kleeft dan is je cakeje klaar. Kleeft er deeg aan, dan moet je het nog even verder in de oven laten bakken.

* Als de cakejes klaar zijn laat ze dan eerst afkoelen op een rooster. Daarna kan je ze decoreren met fondant, creme au beurre, slagroom of gewoon confituur of choco kan ook natuurlijk!


Smakelijk!

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page